Пикантна боб яхния

Пикантна боб яхния
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Хайде на бобчето! 100% една от най-харесваните рецепти в сайта ни"

Необходими Продукти

  • боб - 2 буркана сварен бял
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 150 г на кубчета от консерва
  • целина - 5 - 6 стръка пресни листа
  • девесил - 5 стръка пресен
  • люти чушки - 2 - 3 бр. червени (зависи от степента им на лютивина и вкуса ви)
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сипва заедно с водата му в глинен гювеч. Фурната се включва на 150 градуса.

В горещ тиган с олиото се запържва лукът, морковът и чушките (сладките и лютите), нарязани на ситно. Добавя се брашното и се пържва още около минута. Сипват се нарязаните целина и девесил.

Подправя се със сол, черен и червен пипер. Разбърква се и се отстранява от огъня.

Сипва се запръжката в боба и се добавят 200 мл гореща вода. Захлупва се с капак.

Яхнията се слага във фурната и се увеличава температурата на 200 градуса. След около 20 мин. се добавят доматите.

Овкусява се с още сол, ако е нужно. Вари се още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: