Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински врат с печурки и праз

Свински врат с печурки и праз

Свински врат с печурки и праз
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ето как и вие да приготвите най-вкусното свинско с праз и печурки"

Необходими Продукти

  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г врат
  • бяло вино - 100 мл
  • мащерка
  • гъби - 300 г печурки
  • пушен червен пипер
  • магданоз
  • праз - 2 стръка
  • олио - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на пържоли и овкусете с черен пипер и сол. Почистете и нарежете всички зеленчуци.

Запържете месото до запечатване. Извадете и в тази мазнина задушете морковите и праза с малко вода. Когато омекнат, добавете гъбите за кратко.

Сипете нарязания и обелен домат или такива от консерва. Овкусете с виното, сол и подправки. Гответе пет минути.

Сложете месото на дъното на тава, поставете зеленчуците отгоре. Може да добавите малко вода към свинското с гъби.

Печете за час в затоплена фурна.

Поръсете свинския врат с печурки и праз с магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: