Паеля с пиле и морски дарове

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
28/03/2014
"Стегнали сме куфарите и сме подали документите - тази паеля наистина си заслужава човек да емигрира в Испания "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 721
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на дребни парчета. Лукът се нарязва на дребно, чушката на малки квадратчета. Накълцвате чесъна. Измивате ориза добре. Нарязвате салама на кръгчета.

Загрявате олиото в тиган с дебело дъно и пържите пилето на средно силен огън 3 минути, докато се позачерви. Изваждате парченцата пиле и оставяте да се изцедят. В същата мазнина запържвате чушката и магданоза за 1 минута. В друг съд загрявате 20 мл растително олио и запържвате лука и чесъна на средно силен огън за 2 минути, като бъркате с дървена лопатка. Добавяте ориза, шафрана и пилешкия бульон.

След като кипне, добавяте парченцата пиле, намалявате силата на огъня, покривате тенджерата с капак и оставате да къкри около 10 минути. След това добавяте граха, морските дарове, салама, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърквате и оставяте ястието да къкри 10 минути. Преди да сервирате гарнирате с лимонови резенчета.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар