Начин на приготвяне
Цялото пиле се нарязва на дребни парчета. Лукът се нарязва на дребно, чушката на малки квадратчета. Накълцвате чесъна. Измивате ориза добре. Нарязвате салама на кръгчета.
Загрявате олиото в тиган с дебело дъно и пържите пилето на средно силен огън 3 минути, докато се позачерви. Изваждате парченцата пиле и оставяте да се изцедят.
В същата мазнина запържвате чушката и магданоза за 1 минута. В друг съд загрявате 20 мл растително олио и запържвате лука и чесъна на средно силен огън за 2 минути, като бъркате с дървена лопатка. Добавяте ориза, шафрана и пилешкия бульон.
След като кипне, добавяте късчета пилешко, намалявате силата на огъня, покривате тенджерата с капак и оставате да къкри около 10 минути.
След това добавяте граха, морските дарове, салама, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърквате и оставяте испанското ястие да къкри 10 минути. Преди да сервирате паелята с морски дарове, я гарнирате с лимонови резенчета.
Паеля с пиле и морски дарове - голяма вкусотия за гладници.
Коментари