Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Паеля с пиле и морски дарове

Паеля с пиле и морски дарове

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Стегнали сме куфарите и сме подали документите - тази паеля наистина си заслужава човек да емигрира в Испания"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чушки - 1 бр червена
  • морски дарове - 400 г (скариди, миди, раци, калмари)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • ориз - 200 г
  • грах - 100 г
  • бульон - 400 мл пилешки
  • салам - 150 г сух
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 20 мл
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото пиле се нарязва на дребни парчета. Лукът се нарязва на дребно, чушката на малки квадратчета. Накълцвате чесъна. Измивате ориза добре. Нарязвате салама на кръгчета.

Загрявате олиото в тиган с дебело дъно и пържите пилето на средно силен огън 3 минути, докато се позачерви. Изваждате парченцата пиле и оставяте да се изцедят.

В същата мазнина запържвате чушката и магданоза за 1 минута. В друг съд загрявате 20 мл растително олио и запържвате лука и чесъна на средно силен огън за 2 минути, като бъркате с дървена лопатка. Добавяте ориза, шафрана и пилешкия бульон.

След като кипне, добавяте късчета пилешко, намалявате силата на огъня, покривате тенджерата с капак и оставате да къкри около 10 минути.

След това добавяте граха, морските дарове, салама, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърквате и оставяте испанското ястие да къкри 10 минути. Преди да сервирате паелята с морски дарове, я гарнирате с лимонови резенчета.

Паеля с пиле и морски дарове - голяма вкусотия за гладници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно.Опитай те.
29.10.2022 21:42
1