Тесто за кроасани в хлебопекарна

23/02/2018
"Ако искате да направите най-вкусните кроасани, впрегнете на помощ хлебопекарната "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 004
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната сложете водата, солта и захарта.

Отгоре изсипете брашното, така че да покрие течността, а върху него натрошете маята. Пуснете на програма месене и втасване (при мен тази програма е 1. 5 часа).

Изчакайте да замеси тестото и засечете 20 минути втасване. Изключете хлебопекарната и извадете тестото. Разточете го на правоъгълник с дебелина 0. 5 мм.

Намажете с мекото масло (използвайте половината само), прегънете и така отново, докато получите кубче тесто. Обвийте в стреч фолио и приберете във фризера за половин час.

Извадете тестото и повторете по-горе посочената процедура. Обвийте отново в стреч фолио и приберете за още половин час във фризера.

След изтичане на посоченото време вашето тесто за кроасани е готово. Разточете кора, разрежете на триъгълници, оформете и напълнете по желание. Тестото може да бъде съхранявано във фризера.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

jivkaD
jivkaD
08.01.2019 13:57
Много пъти съм правила това тесто и става много хубаво, но последния път когато го правих бе голяма трудност точенето при оформянето на кроасаните. Тестото бе много еластично и възвръщаше първоначалната си форма. Не знам дали 1 суп. л оцет в тестото би улеснила расточването. Ако някой е пробвал нека да сподели.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв