Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Тесто за бухтички в хлебопекарна

Тесто за бухтички в хлебопекарна

Тесто за бухтички в хлебопекарна
Снимка: Силвена Филипова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Имате хлебопекарна, но досега не сте си правили бухтички - ето рецепта за перфектното тесто"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това тесто за бухтички в хлебопекарна затоплям 100 мл от млякото и слагам маята в него с 2 ч.л. захар.

Слагам яйцата, останалото мляко и солта в хлебопекарната.

Когато маята с млякото е вече леко шупнала, я добавям в казанчето при другите продукти и добавям най-отгоре брашното.

Пускам на програма тесто, като я прекъсвам на 30-40 мин.

Изваждам тестото за бухтички, поръсвам с брашно, разточвам и пържа бухтите с прясно мляко малък съд с олио на силен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: