Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Прибалтийска салата със сусам

Прибалтийска салата със сусам

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Прибалтийска салата със сусам
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Много, много вкусна салата с цвекло и тахан"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1.5 кг.
  • кисели краставички - 7 бр.
  • грах - 400 г консерва
  • сусамов тахан - 2 с.л. суров
  • козе кисело мляко - 2 кофички от 400 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна и витаминозна салата червеното цвекло се измива много добре.

Нарежда се в дълбока тенджера.

Залива се със студена вода.

Вари се на слаб огън 1 час или докато при набождане цвеклото омекне.

Изважда се от водата и се оставя да се отцеди.

Цвеклото се обелва и нарязва на ситни кубчета.

Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета и се оставят върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Киселото мляко предварително се изцежда за 24 часа.

Изцеденото мляко се изсипва с купата, в която ще се бърка.

Прибавя се сусамовият тахан и се разбърква много добре.

Прибавят се цвеклото, изцедените кисели краставички и грахът.

Разбърква се много добре вкусната салата с цвекло.

Купата се завива с фолио за свежо съхранение и прибалтийска салата със сусам се оставя за 30 мин в хладилник, за да попие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: