Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от сорго със сусам и аспержи

Салата от сорго със сусам и аспержи

Салата от сорго със сусам и аспержи
Снимка: Антония Карова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.

Необходими Продукти

  • сорго - 150 г
  • аспержи - малка връзка
  • сусам - 1 с.л. (aз използвах сурово, може и леко запечено)
  • черен пипер - щипка и / или риган, магданоз
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • домати - 4 - 5 малки (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като изплакнете соргото обилно с вода, сложете в двоен обем вода и гответе в продължение на около 30 минути, дори по-малко, ако соргото е предварително накиснато за около 2 часа преди готвене.

След като е готово оставете да се охлади.

Сварете аспержите на пара.

Добавете зехтин, сол и черен пипер и/или риган към сусама и разбъркайте като дресинг към соргото.

Добавете нарязаните на кръгчета стъбла от аспержи и доматчетата на ситно (по избор) .

Запечете върховете на аспержите в тиган и украсете соргото, сервирайте със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Какво е сорго и има ли го в нашите магазини?Може би е известно под друго име.
14.07.2016 10:47
1
Покажи всички подкоментари