Начин на приготвяне
Свинското контрафиле е месо, което се приготвя много бързо и когато е нарязано на филенца, е най-подходящо за тиган, тъй като във фурната често се пресушава, дори и да е престояло дълго време в марината.
За тази рецепта са ви нужни 4 броя филета с дебелина малко повече от сантиметър и тегло от 100 г всяко едно. Мариновайте ги за няколко часа в зехтин, бяло вино, черен и лют пипер, розмарин и сок от лимон. Сол не добавяйте.
Когато са готови, извадете ги на стайна температура и пригответе гъбите. Измийте много бързо под струйка течаща вода, за да не се напоят. Може и да ги забършете с влажна, чиста кърпа. Отрежете пънчетата, ако като са жилави.
Запечете гъбите шийтаке в тиган с малко зехтин загрят на силен огън и когато ги обърнете, натрошете синьото сирене върху тях. Тиганът трябва да е с широка повърхност и гъбите да не са на купчина, затова ако трябва, ги направете на два пъти.
Щом сиренето започне да се разтапя, а гъбките са добили загар и отдолу, извадете с шпатула и разпределете в две порции.
В същия или друг чист тиган изпечете овкусените контрафиленца, отново на силен огън и до хубав загар от двете страни.
Сложете по две свински пържолки на порция до гъбите и ги посолете.
Поднесете лесното и вкусно плато свински контрафиленца с шийтаке и синьо сирене, докато е топло.
Добър апетит!