Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински контрафиленца с шийтаке и синьо сирене

Свински контрафиленца с шийтаке и синьо сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински контрафиленца с шийтаке и синьо сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Чудни свински пържолки, които ще ви очароват и с вкус, и с аромат"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 4 бр. пържолки (100 г всяка)
  • шийтаке - 200 г гъби
  • синьо сирене - 60 г или на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • За марината
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 40 мл
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • сок от лимон - от 1/4 цитрус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • кайенски пипер - 2 щипки, на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле е месо, което се приготвя много бързо и когато е нарязано на филенца, е най-подходящо за тиган, тъй като във фурната често се пресушава, дори и да е престояло дълго време в марината.

За тази рецепта са ви нужни 4 броя филета с дебелина малко повече от сантиметър и тегло от 100 г всяко едно. Мариновайте ги за няколко часа в зехтин, бяло вино, черен и лют пипер, розмарин и сок от лимон. Сол не добавяйте.

Когато са готови, извадете ги на стайна температура и пригответе гъбите. Измийте много бързо под струйка течаща вода, за да не се напоят. Може и да ги забършете с влажна, чиста кърпа. Отрежете пънчетата, ако като са жилави.

Запечете гъбите шийтаке в тиган с малко зехтин загрят на силен огън и когато ги обърнете, натрошете синьото сирене върху тях. Тиганът трябва да е с широка повърхност и гъбите да не са на купчина, затова ако трябва, ги направете на два пъти.

Щом сиренето започне да се разтапя, а гъбките са добили загар и отдолу, извадете с шпатула и разпределете в две порции.

В същия или друг чист тиган изпечете овкусените контрафиленца, отново на силен огън и до хубав загар от двете страни.

Сложете по две свински пържолки на порция до гъбите и ги посолете.

Поднесете лесното и вкусно плато свински контрафиленца с шийтаке и синьо сирене, докато е топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: