Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас с картофи и яйца

Тапас с картофи и яйца

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Тапас с картофи и яйца
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 6 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180-200 градуса. 2 с.л. зехтин се загряват в тиган. Обелват се и се нарязва лукът и картофите и се запържват за около 20 минути.

Прибавят се постепенно чесънът и чушките в последните 15 минути на сотирането. После сместа се прехвърля в голяма купа, подправя се на вкус и се оставя да изстине.

Добавят се яйцата, лютия червен пипер и магданоза. В намазнена тава се поставя яйчената смес и се пече 15-20 минути, докато стегне. След като стане готово ястието, се изважда, охлажда и се нарязва на квадрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: