Начин на приготвяне
Маята и захарта се заливат с хладка вода и се оставят да втасат.
Разбийте яйцето с олиото, разбъркайте в сместа, добавете маята и хладкото мляко, след това разбъркайте и постепенно добавяйте брашно на няколко пъти.
Замесете гладко тесто. Оставете на топло място, за да нарасне добре.
Замесете тестото и го разделете на 8 части.
Всяко парче разточете до размера на плитка чиния, 7 от тях намажете с масло и поставете върху последното, оставяйки го, без да го намазвате.
Поръсете с брашно и оставете за 10 минути, за да почине тестото.
Всичко заедно се разточва на кръг с дебелина около 0.5 см. Нарежете на 12 части за по-големи или 16 части за по-малки кроасани.
Напълнете ги с крема. Сгънете кифличките и притиснете малко тесто около плънката, за да не изтече при печенето.
Поставете кроасаните в тава за печене и намазана с олио и се уверете , че има достатъчно място, за да пораснат по време на печенето. Намажете ги с разбит жълтък.
Оставете на топло, за да втасат добре.
Загрейте фурната на 180°C, след това поставете тавата за печене в топла фурна и печете до фино зачервяване.
Поръсете моите сладки кроасани с крем със сметана и пудра захар.