Начин на приготвяне
Замесва се тесто от меко масло, яйце, студена вода, ванилия, пудра и брашно. Тестото да е по-твърдо и при нужда добавете още малко брашно.
Увива се във фолио, оставяме за 30 минути в хладилника. Разделя се на две части и всяка се точи на кора 0.3 -05 мм и с чаша се изрязват кръгчета.
Поставя се кръгчето тесто във формички за кошнички и с ръце се притиска по стените, а дъното се набожда с вилица.
Печем в загрята фурна 200°C до леко златисто 15 минути. Изваждат се от формите и оставяме да се охладят.
Приготвя се крем 1. В купа се смесват продуктите и с миксер се разбива на средно гъсто кремче.
Крем 2: разбъркват се жълтъците с пудра захар, брашно и прясното мляко в тенджерка. Загрява се на умерен огън да сгъсти и се охлажда.
Смесват се двата крема и сипваме в пош. Пълним кошничките с крем с накрайник звезда.
Отгоре се декорира с пресни малини, листа мента и захарни топчета.
Сервираме сполучливите кошнички с крем охладени - по-вкусни са на другия ден, когато попие крема.
Да ви е сладко!