Начин на приготвяне
За блата: Разбиват се яйцата със захарта до побеляване и след това се добавят другите продукти един след друг, като след всеки един се бърка до пълното поемане от сместа, оцветете сместа с червената боя и я изсипете във форма с диаметър 24 см. Сложете да се пече на 180 градуса до готовност.
Готовият блат се оставя да се охлади и се разрязва на две.
За сиропа: Сложете водата и захарта да заврат и варете 3-4 мин., свалете и добавете есенцията.
За крема: Разбийте сметаната и добавете квасената сметана и разтопения на водна баня бял шоколад и кафето, разбийте на пухкав крем.
Вземете единия блат и го сложете в подходящ поднос, сиропирайте с топлия сироп и нанесете половината от крема, подредете парчета кроасан (всяко парче се потапя в сироп) и сложете втория блат, нанесете останалия крем и оставете в хладилник да стегне.
За шоколадовата украса: Шоколадите се разтапят на водна баня и се добавя олиото, изсипват се върху опаковъчно фолио на балончета и се оформя квадрат, оставя се в хладилник да се стегне.
Когато се е стегнал, се оформят триъгълници или фигури по ваше желание. След като кремът се е стегнал, тортата се изважда и се украсява с шоколадовите фигурки и шоколадови пръчици.