Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Моите сладки кроасани с крем

Моите сладки кроасани с крем

VanjicaVanjica
Чирак
141207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моите сладки кроасани с крем
Снимка: Vanjica
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
34 мин.
Общо
49 мин.
Порции
12
"Поръсете моите сладки кроасани с крем със сметана и пудра захар и се насладете"

Необходими Продукти

  • вода - 120 мл
  • мая - 10 г
  • масло - 120 мл
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 400 - 450 г
  • масло - 150 г
  • жълтъци - 1 бр. яйчни
  • крем - за пълнежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се заливат с хладка вода и се оставят да втасат.

Разбийте яйцето с олиото, разбъркайте в сместа, добавете маята и хладкото мляко, след това разбъркайте и постепенно добавяйте брашно на няколко пъти.

Замесете гладко тесто. Оставете на топло място, за да нарасне добре.

Замесете тестото и го разделете на 8 части.

Всяко парче разточете до размера на плитка чиния, 7 от тях намажете с масло и поставете върху последното, оставяйки го, без да го намазвате.

Поръсете с брашно и оставете за 10 минути, за да почине тестото.

Всичко заедно се разточва на кръг с дебелина около 0.5 см. Нарежете на 12 части за по-големи или 16 части за по-малки кроасани.

Напълнете ги с крема. Сгънете кифличките и притиснете малко тесто около плънката, за да не изтече при печенето.

Поставете кроасаните в тава за печене и намазана с олио и се уверете , че има достатъчно място, за да пораснат по време на печенето. Намажете ги с разбит жълтък.

Оставете на топло, за да втасат добре.

Загрейте фурната на 180°C, след това поставете тавата за печене в топла фурна и печете до фино зачервяване.

Поръсете моите сладки кроасани с крем със сметана и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: