Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с лук и кашкавал

Свинско с лук и кашкавал

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Свинско с лук и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (врат)
  • лук - 4 глави (големи)
  • кашкавал - 300 г
  • майонеза - 220 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържоли и се овкусява с подправки на вкус. Лукът се нарязва на шайби. Кашкавалът се настъргва.

В тавичка, намазана с мазнина, се нареждат пържолите, които се намазват с майонеза. Отгоре се нареждат шайбите лук и пак се намазва с майонеза. Поръсват се обилно с кашкавал.

Поливат се с вино и се пекат 45 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

М. Вълчева
М. Вълчева
Изключително вкусно! Аз подправям пържолите и с червен пипер, шарена сол, чубрица и каквото имам под ръка (според предпочитанията)... И не слагам втория слой майонеза. Стават прекрасни!
06.03.2020 02:38
Пепа
Пепа
Много са вкусни,но върху лука сложих гъби и тогава настъргах кашкавала,станаха превъзходни.
07.02.2014 13:30
1