Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Овчарска чорба с овнешко месо

Овчарска чорба с овнешко месо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Овчарска чорба с овнешко месо1 / 2
16/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 700 (обезкостено)
  • лук - 3 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • картофи - 5 бр
  • бульон - 1 л
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава. Когато поомекне, изсипете вътре доматеното пюре и червения пипер. Налейте 1 л бульон и добавете месото.

Варете супата на тих огън. Овкусете с черен пипер и сол на вкус и отстранете от огъня.

Преди да сервирате подправете с оцет и счукан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: