Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с овнешко месо

Пилаф с овнешко месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилаф с овнешко месо1 / 2
22/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 350 г
  • моркови - 250 г
  • черен пипер
  • доматено пюре - 50 г
  • лук - зелените пера от пресния лук
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете нарязаното на кубчета месо, прибавете настърганите моркови и нарязания лук. Изпържете.

Прибавете доматеното пюре, 700 мл вода, черен пипер и възварете. Добавете изплакнатия ориз и отново възварете.

Захлупете тенджерата с капак и задушавайте в слаба фурна до омекване Преди поднасяне поръсете със ситно нарязания пера от лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: