Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко месо със зърна от фасул

Овнешко месо със зърна от фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Овнешко месо със зърна от фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 гр. зрял
  • овнешко месо - 250 гр.
  • сланина - 50 гр.
  • масло - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждат се зърната от полузрелия фасул и се кипват във вода.

Зеленчукът се нарязва на кубчета, също и сланината.

В маслото се запържва сланината, прибавя се зеленчукът и се задушава. Всичко това се добавя към боба.

Предварително свареното овнешко месо се смесва със зеленчука.

Подправя се с доматеното пюре и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: