Начин на приготвяне
Почистете овнешкото месо от различни ципички и жилички. В подходящ съд сипете от морската сол и сложете отгоре месото.
С останалата сол покрийте овнешкото и сложете капак на съда.
Приберете в хладилник да престои така за две денонощия.
Извадете месото и го измийте много добре. Махнете солта от съда и налейте вода. Сложете месото вътре и върнете в хладилника за още 1 ден.
След това го извадете и старателно го подсушете с кухненска хартия.
Смесете чубрицата с червения пипер (черен пипер по желание) и оваляйте месото от всички страни.
Необходимо е пастърмата да се покрие от всички страни.
Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация.
Пастърмата от овнешко месо е готова.