Овнешко месо с ориз

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Овнешко месо с ориз
Снимка: Мисса
1 / 2
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1. 5 кг
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 70 г
  • бульон - 6 ч.ч. телешки от кубче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на порции, които задушаваме в собствената му мазнина и малко сол. След това доливаме топла вода и варим до готовност на месото.

В отделен съд сгорещяваме олиото и маслото и задушаваме ситно нарязания лук. След това добавяме настърганите моркови и прибавяме червения пипер и ориза.

Към тях добавяме настърганите домати и оставяме на тих огън за 5 мин. Изсипваме ориза в тавичка, добавяме черния пипер и ситно нарязания джоджен и разбъркваме добре. Отгоре нареждаме месото и заливаме с бульона.

Овкусяваме със сол и печем в силна фурна за около 30 мин. Когато ястието е готово поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: