Бами

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бами1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Комбинирайте свинско месце със зеленчуци и юфка и се насладете на вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр.
  • юфка - 500 гр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 1 к. ч.
  • домати - 5 - 6 бр.
  • гъби - 200 гр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • люти чушки - 3 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, посоляваме на вкус и като бъркаме, наливаме 3 с. л. хладка вода. Оставяме яйцата 30 мин.

В два литра вряща вода пускаме юфката и варим 15 минути.

Отделно загряваме половината от олиото в дълбок тиган и запържваме нарязаните на ситно лук и чесън до златисто. Слагаме месото, нарязано на кубчета.

Приготвяме смес от наситнените люти чушки, магданоза, гъбите и запържените лук и чесън. Прибавяме към месото и задушаваме на умерен огън 30 минути. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Слагаме отцедената юфка и внимателно разбъркваме. В останалото олио изпържваме омлет от разбитите яйца и го нарязваме на ивици.

Поднасяме ястието в дълбоки чинии. Върху него слагаме ивици от омлета, подредени в някаква форма. Поръсваме с лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Бами е заради бамбука,а тук липсва.
25.06.2016 12:21
El padrino
El padrino
С удоволствие бих хапнал , но от това което е на снимката , а не по тази рецепта, която е написана
24.10.2013 23:01
аз
аз
а доматите на салата ли

30.05.2013 18:16
Стамат
Стамат
За пръв път чувам да се поръсва с лимонов сок.
23.12.2012 15:56