Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинска глава с кисело зеле

Свинска глава с кисело зеле

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Свинска глава с кисело зеле
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за всички, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бузите на прасето
  • кисело зеле - 1 бр./средна/
  • праз лук - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. сиврия
  • чесън - 2 скилидки
  • суха чушка - 4 бр.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • семена от копър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни парчета и се запържва в мас и олио.

Половината от отделената мазнина се изважда.

Месото се залива с чаша топла вода и се задушава.

Когато водата се изпари, се добавя нарязаното зеле, подправките и 2 чаши топла вода.

След около 30 мин се прибавят нарязаните зеленчуци и сухите чушки.

Варенето на ястието продължава още 30-ина минути.

Поднася се топло, поръсено с магданоз и с по една суха чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: