Печена свинска глава

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печена свинска глава1 / 2
03/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
340 мин.
Общо
370 мин.
Порции
6
"Пожелаваме ви добър апетит с печената свинска глава"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол - 3 щипки
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се разполовява на две части и се измива с топла течаща вода много добре. Двете парчета се слагат в голяма тенджера и се заливат с гореща вода.

След като водата кипне, котлонът се намалява и главата се вари 3 часа на слаб огън, като периодично се маха пяната. Лукът се обелва и се разрязва на две. Морковите се обелват и заедно с лука се пускат във врящата вода. Добавя се солта и всичко се вари още 2 часа на бавен огън.

Добавя се черният пипер и дафиновият лист и след 10 минути тенджерата се маха от котлона. Двете парчета от главата се вадят, оставят се да се охладят и се обезкостяват, като е добре да не се нарушава целостта на парчетата, а само да се извадят костите.

Двете части се съединяват в тава, намазана с мазнина, като преди да се притиснат едно към друго, между тях се слага нарязаният на дребно сварен език и нарязаният на ситно чесън. Натърква се с червен пипер и се пече 30 минути на 220 градуса. Сервира се топла или студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Гледах клип,печена голяма свинска глава в пещ,но без превод,като се опече и разряза беше като мозък.Купих половин глава и ще я пека за проба.
16.09.2021 18:16
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Не бих яла глава - но това май ще е доста крехко
19.02.2016 18:10