Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с грах и картофи в гювеч

Свинско с грах и картофи в гювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско с грах и картофи в гювеч1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Още не сме сигурни защо ястията в гювеч се получават толкова вкусни, но със сигурност ще си сипем още една порция!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • грах - 1 консерва, голяма
  • домати - 4 броя
  • лук - 2 - 3
  • чесън - 1 глава, цели скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - млян и цели зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете да едри хапки, поръсете със сол и черен пипер обилно и го объркайте. Изпържете го на 2-3 пъти в сгорещена мазнина, докато си смени цвета равномерно.

Сипете в подмазнения гювеч. Добавете почистените и едро нарязани картофи, накиснати за кратко във вода с 2 с.л. оцет и отцедени.

Накълцайте лука и сложете да се запържи в около 100 мл мазнина. Към края добавете целите скилидки чесън и ситно скълцаните домати. Объркайте за 1 минута и снемете от котлона. Овкусете с малко сол и черен пипер.

Сипете в гювече отцедения грах, отгоре лука с чесъна и домати и леко объркайте, като добавите подправките + дафиновите листа и скълцания копър.

Долейте виното и при нужда още топла водичка. Сложете капак и пъхнете свинското с грах и картофи да се пече в силно загряна фурна за 1 час и 30 минути.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за свински гювеч или класическото свинско с картофи на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
48
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ineva
Ineva
Стана много вкусно, само че се пече около два часа за да се сготви добре месото.
11.11.2024 21:53
Анелия
Анелия
"Сложете капак и пъхнете да се пече в силно загряна фурна за 1 час и 30 минути." Изтрийте го това изречение, да не го направи някой
21.03.2020 12:45
7
Мария
Мария
Звучи много апетитно, мисля да го пробвам. А гювеча винаги се слага в студена фурна, за да не се пръсне!
18.06.2015 16:34
12
Незнаещ, невижащ, нечуващ.
Незнаещ, невижащ, нечуващ.
Направо пръсна гювеча в горещата фурна! А сега трябва да почистите, да ви е сладко! :)
17.06.2015 17:47
7