Начин на приготвяне
Задуших в олио глава и половина лук, половин грудка целина, 2 големи моркова, една глава жълто цвекло (същото като червеното, ама жълто на цвят), стрък праз и 3 скилидки чесън за аромат.
Като се изпари водата, добавих 2 картофа, около 250 г замразена нарязана жълта тиквичка, половин зелена камба (може и без нея), половин чаша бяло вино, чаша зеленчуков бульон и 2 чаши вода, шепа зелена елда, сол и сухи билки спрямо настроението.
Захлупих да къкри на тих огън за 20 мин. Добавих бучка масло и пасирах с пасатора, без да изключвам котлона.
Тук ако е гъстичко, добавям малко вода към ароматната кремсупа. Като видя, че къкри, изключвам котлона и супата с елда е готова.
Вместо сметана сервирам зеленчуковата кремсупа за вечеря с цедено кисело мляко, разбито с пресован чесън, авокадово олио, сол и копър.
Източник: Svetla Toshko - Българските ястия и рецепти