Празнични камбанки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Празнични камбанки2 / 2
22/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Чувате ли звъна на тези празнични камбанки, те бият специално за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • захар - 100 г
  • масло - 250 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • сол - 1 щипка
  • лимони - 1 бр.
  • конфитюр - 250 г
  • ликьор - 2 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, маслото, солта, бадемите и настърганата лимонова кора се замесва тесто. Оставя се на студено за един час.

Разточва се до дебелина 2-3 мм и се изрязват камбанки с шаблон. С по-малък шаблон се изрязва вътрешната част на камбанките.

Изпичат се на 200 градуса до златисто. Конфитюрът се затопля и се добавя ликьорът.

Намазват се малките камбанки и се залепват към големите. Отгоре се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: