Начин на приготвяне
Към телешката кайма прибавете ситно нарязана глава лук, филия хляб напоена с вода и изстискана, червеното вино, магданоза, нарязан на дребно, черен пипер, риган и щипка сол.
Омесете добре и направете кюфтенца. Оставете ги да престоят около 30 минути.
Налейте в дълбок съд около 1.500 литър вода и я сложете на огъня.
След като заври, пуснете в нея кюфтенцата и ги оставете да се варят около 30 минути.
През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а лука нарежете на дребно.
Прибавете ги да се варят при кюфтенцата и добавете и граха. Варете още около 20 минути до омекване на картофите, след което сложете и нарязания на парченца домат.
В купа смесете брашното с червения пипер, налейте малко от горещия бульон и разбъркайте, така че да получите рядка кашичка.
Изсипете я на струйка при кюфтенцата, като разбъркате добре.
Добавете олиото, дафиновите листчета, бахара и сол на вкус.
Оставете ястието да поври още 10 минути, след което го свалете от огъня и го поръсете със наситнен магданоз.