Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Пилешки крила с картофи и праз

Пилешки крила с картофи и праз

Пилешки крила с картофи и праз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Бързо и вкусно по всяко време ще ви е с тези пилешки крилца!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 бр.
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • червен пипер
  • вода - 200 мл бира
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи нарежете на едри полумесеци, а праз нарежете на ситно.

Пилешките крила поръсете със сол, черен и червен пипер.

Сложете ги в подходяща тава и поръсете с мащерка.

Сложете и нарязаните картофи, овкусете ги също със сол, черен и червен пипер.

Сипете вода или 200 мл бира. Отгоре разпредете парчета студено масло и печете пилето с картофи в загрята фурна 200°C до готовност.

При мен за 50 минути печените пилешки крилца бяха го.

Добър апетит с моите пилешки крила с картофи и праз!

Бързо и вкусно по всяко време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: