Начин на приготвяне
Измити крилца се срязват на две, като се отделя копанчето в чиния. В малка купа смесваме майонеза, горица, мед, соев сос, риган, чесън на прах и сол на вкус.
С ръце се овалват в марината и се оставят за 1 час на хладно.
В чиния смесваме галета и готовата панировка с корнфлейкс. Всяко парче пилешко се овалва и нарежда върху хартия за печене в тавичка, отгоре леко се залива с 1 с.л. олио и печем на 200°C около 35-40 минути до златисто.
Приготвя се и чесновата паста. Първо се сваряват картофите, обелват се и нарязваме в купата на чопър или пасатор. Сух хляб без кората се накисва с вода и много добре се отцежда. Прибавя се при картофите заедно с чесън, сол, смлени орехови ядки, оцет и като се налива малко зехтин, пасираме на гладка еднородна смес.
Трябва да се получи гъстота на паста, която се опитва на вкус и при нужда се добавя каквото трябва.
Сервираме пилешките крилца с чеснова паста, поръсена с нарязан магданоз.
Много, много вкусно и върви с чаша бира или вино!