Начин на приготвяне
Пилешките крилца се измиват и подсушават.
В голяма купа се счуква една скилидка чесън. Към нея се прибавят останалите съставки за маринатата - терияки сос, оризов оцет, соев сос, мед, зехтин, джинджифил, кимион и черен пипер. Всички съставки се разбъркват, за да се смесят добре.
Пилешките маншони се поръсват със сол, поставя и овалва в приготвената марината. Купата се покрива със свежо фолио и оставя в хладилника за поне два часа.
След това крилцата се нареждат в тава заедно с маринатата и поставят във фурна.
Пекат се около 45 минути на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат. Когато са готови се изваждат и поръсват със сусам.
От останалата в тавата марината се приготвя вкусен сос. Към него се прибавя разтворено в малко вода супена лъжица царевично нишесте. Сосът се слага на котлона и се готви докато се сгъсти.
Пилешките терияки крилца се сервират върху канапе от сварен ориз или нудли, полети с вкусния сос от маринатата.
Пилешките крила в терияки сос са готови.
Коментари