Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крила в терияки сос

Пилешки крила в терияки сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки крила в терияки сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пилешки крила в терияки сос - чудесна вечеря или обяд"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 700 грама (само средната част - маншони)
  • За маринатата
  • чесън - 1 скилидка
  • терияки сос - 100 мл
  • соев сос - 1 с.л. тъмен
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
  • сусам - 1 с.л.
  • вода - 100 мл
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се измиват и подсушават.

В голяма купа се счуква една скилидка чесън. Към нея се прибавят останалите съставки за маринатата - терияки сос, оризов оцет, соев сос, мед, зехтин, джинджифил, кимион и черен пипер. Всички съставки се разбъркват, за да се смесят добре.

Пилешките маншони се поръсват със сол, поставя и овалва в приготвената марината. Купата се покрива със свежо фолио и оставя в хладилника за поне два часа.

След това крилцата се нареждат в тава заедно с маринатата и поставят във фурна.

Пекат се около 45 минути на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат. Когато са готови се изваждат и поръсват със сусам.

От останалата в тавата марината се приготвя вкусен сос. Към него се прибавя разтворено в малко вода супена лъжица царевично нишесте. Сосът се слага на котлона и се готви докато се сгъсти.

Пилешките терияки крилца се сервират върху канапе от сварен ориз или нудли, полети с вкусния сос от маринатата.

Пилешките крила в терияки сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обожавам ги!Също и шишчета от трътки на скара!?
07.09.2023 18:31
Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно и красиво поднесено!
01.05.2022 15:55
1