Начин на приготвяне
За любимия сладкиш Негърче купа счукваме яйчицата и ги смесваме със захарта. Разбиваме с миксера до получаването на кремава консистенция.
Добавяме ванилията и олиото и отново разбиваме за няколко минутки.
Пресяваме какаото и също го добавяме. Смесваме содата с брашното. След това също пресяваме и прехвърляме към яйчената смес, като добавим и киселото мляко.
Разбиваме до получаването на еднородна смес.
Загряваме фурната на 180°C. Приготвяме си тавичка с хартия за печене (най-добре тя да е с падащо дъно). Прехвърляме сместа там и печем нашия шоколадов сладкиш във фурната за около 20 мин.
Проверяваме с клечица дали е изпечено. Ако тя е суха, то блатът ни е готов. В друг съд (касерола) изсипваме водата и поставяме на котлона.
Добавяме захарта и какаото и на средна температура с непрестанно бъркане редуцираме сместа.
Когато се е сгъстила, добавяме мекото масло и бъркаме до неговото разтопяване.
Готовата шоколадова глазура нанасяме върху още топлия изпечен блат.
Да ви е сладко с моя перфектен сладкиш Негърче!