Начин на приготвяне
За блата на този уникален чийзкейк натрошаваме изрезките и добавяме разтопеното масло.
В тава с падащо дъно си оформяме блат и оставяме в хладилника за 30 минути.
За крема, първо, си разтваряме желатина в 50 мл вода и го оставяме да набъбне.
Разбиваме сметаната, добавяме крема сиренето и пудрата захар.
Набъбналия желатин го слагаме на водна баня да се втечни, след това го добавяме към крема и разбъркваме.
Готовия крем слагаме върху блата.
За глазурата начупваме шоколада в купичка и добавяме горещата сметана и бъркаме, докато шоколадът се разтопи.
Накрая слагаме 1-2 ч.л. червена гел боя. Изстиналата глазура изливаме върху нашия чийзкейк и оставяме в хладилника за 6-7 часа.
Дано ви хареса чийзкейк Червено кадифе със сметана.