Начин на приготвяне
Всички сухи съставки се смесват, без содата. Яйцата се разбиват заедно със захарта и към тях постепенно се добавя млякото, в което сте капнали няколко капки лимонов сок, кафето и олиото.
Накрая се слага содата, която е предварително угасена в оцета. След това започват да се прибавят сухите съставки, като се разбива непрекъснато с миксер.
От готовата смес се изпичат три отделни блата в тавичка с диаметър 20 см, постлана с хартия за печене в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 20 минути всеки или докато излезе суха клечка. Времето е относително.
През това време се прави кремът - сладкарската сметана се разбива на пухкав сняг, след което към нея се прибавят пудрата захар и крема сиренето.
Разбива се до хомогенност и се мажат вече готовите блатове, като се редуват. Накрая цялата торта се маже с крем и се украсява по желание.