Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Габровска пита с гъби

Габровска пита с гъби

IvankaIvanka
Новак
252422
Габровска пита с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 10 г (1/2 с.л.)
  • прясно мляко - 50 мл
  • мас - 30 г (3 с.л.) свинска
  • захар - 5 г (1 ч.л.)
  • олио - 20 мл (2 с.л.)
  • домати - 5 - 6 бр.
  • гъби - 250 г
  • чесън - 3 - 4 ск.
  • сирене - 150 г (натрошено)
  • магданоз - 1/2 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в затопленото мляко. Прибавяме захарта.

Пресяваме брашното, правим кладенче в средата и изсипваме сместа с маята, свинската мас и малко сол.

Омесваме тесто, което оставяме да втаса за 30-40 мин., след което го омесваме отново и го разстиламе в намазана с масло тава.

Върху него нареждаме нарязаните на филийки домати и нарязаните на кубчета гъби. Поръсваме със счукания чесън, натрошеното сирене и с олиото. Най-накрая поръсваме с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

Печем питата в умерена фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: