Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Запеканки»Класическо американско руло от мляно телешко

Класическо американско руло от мляно телешко

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Класическо американско руло от мляно телешко
Снимка: Ivelina
1 / 2
04/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Класическо телешко руло за вечеря - вкусотия си е"

Необходими Продукти

  • говежда кайма - 1.6 кг
  • бекон - 200 г (18 тънки резена)
  • хляб - 4 препечени филийки (нарязани на ситни кубчета)
  • яйца - 4 броя
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • сметана - 100 мл може и заквасена
  • магданоз - 1 връзка
  • горчица - 4 супени лъжици
  • пушен червен пипер - - 2 ч.л.
  • чедър - 200
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете бекона в тиган до хрупкавост и го отцедете върху кухненска хартия. Аз този път имах ситно нарязан бекон и го сложих в сместа, а формата покрих с хартия за печене.

Ако ползвате тънки резени бекон, най-добре да ги наредете във формата за хляб (кекс) без да ги нарязвате. За да направите това, поставете 9 резена бекон на всяка страна в съда, така че парче бекон да излиза над ръба. Притиснете бекона към вътрешността на формата с пръсти.

Обелете лука и чесъна и нарежете на малки кубчета. Загрейте олиото в чугунения тиган на среден огън.

Запържете лука и чесъна за около 5 минути. Извадете от тигана и оставете настрана.

Измийте магданоза, изсушете го и го нарежете на ситно. Нарежете препечения хляб на малки кубчета. Сметаната, ако е течна, се разбива до леко сгъстяване. Може да ползвате направо заквасена сметана.

Омесете каймата, яйцата, препечените филийки, лука, чесъна, магданоза, разбитата сметана, чедъра (по избор) и подправките до получаване на хомогенна маса.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Върху бекона във формата разпределете каймата равномерно. Притиснете добре ъглите. Сгънете бекона от ръба, за да покрие сместа.Това е варианта с резенчета бекон.

Изпечете соленото руло във фурната за около 1 час.

Забележка: В никакъв случай не изхвърляйте месните сокове, останали във формата за хляб. Вместо това гиизползвайте като основа за наистина вкусен сос.

Класическото американско руло от мляно телешко е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: