Начин на приготвяне
Запържете бекона в тиган до хрупкавост и го отцедете върху кухненска хартия. Аз този път имах ситно нарязан бекон и го сложих в сместа, а формата покрих с хартия за печене.
Ако ползвате тънки резени бекон, най-добре да ги наредете във формата за хляб (кекс) без да ги нарязвате. За да направите това, поставете 9 резена бекон на всяка страна в съда, така че парче бекон да излиза над ръба. Притиснете бекона към вътрешността на формата с пръсти.
Обелете лука и чесъна и нарежете на малки кубчета. Загрейте олиото в чугунения тиган на среден огън.
Запържете лука и чесъна за около 5 минути. Извадете от тигана и оставете настрана.
Измийте магданоза, изсушете го и го нарежете на ситно. Нарежете препечения хляб на малки кубчета. Сметаната, ако е течна, се разбива до леко сгъстяване. Може да ползвате направо заквасена сметана.
Омесете каймата, яйцата, препечените филийки, лука, чесъна, магданоза, разбитата сметана, чедъра (по избор) и подправките до получаване на хомогенна маса.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Върху бекона във формата разпределете каймата равномерно. Притиснете добре ъглите. Сгънете бекона от ръба, за да покрие сместа.Това е варианта с резенчета бекон.
Изпечете соленото руло във фурната за около 1 час.
Забележка: В никакъв случай не изхвърляйте месните сокове, останали във формата за хляб. Вместо това гиизползвайте като основа за наистина вкусен сос.
Класическото американско руло от мляно телешко е много вкусно.