Пълнена кокошка с ориз и зеле

ti6oti6o
Новак
1
06/01/2014
"Не ви трябва златна кокошка, която снася златни яйца, щом може да си приготвите пълнена кокошка със зеле и ориз"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 382
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките воденички и ги нарязваме на кон касе режем заедно с зелето.

В дълбока касерола загряваме олио и пържим зелето, воденичките.

Като омекнат, прибавяме предварително сварения ориз с чаша вода и оставяме да къкри на тих огън за 10 мин.

След това пълним предварително подготвената, осолена и леко намазнена кокошка. Ако остане от плънката, разпределяме по дъното заедно с останалото кисело зеле.

Поливаме кокошката с още малко мазнина, доливаме топла вода в тенджерата и слагаме да печем под фолио. Накрая може да доизпечем без фолио.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар