Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнена кокошка, задушена със зеле

Пълнена кокошка, задушена със зеле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пълнена кокошка, задушена със зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр (с дреболиите)
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр
  • ориз - 1 к.ч.
  • киселo зелe - 1 бр
  • сланина - 100 г (солена)
  • кървавица - 250 г
  • лимони - 1 бр
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натривате кокошката отвътре и отвън със сол и черен пипер. Сварявате воденичката и сърцето в подсолена вода, като към края на варенето прибавяте и дробчето.

Отцеждате сварените дреболии и ги нарязвате на малки парченца. Нарязвате 1 глава лук на ситно и я задушавате в половината олио.

Щом стане прозрачен, прибавяте обелените и настъргани домати. Когато течността се поизпари, прибавяте дреболиите и ги запържвате.

Прибавяте ориза и също го запържвате. Поръсвате с червения пипер и джоджена и подправяте на вкус с черен пипер и сол. Наливате 1 ч.ч. бульон от дреболиите и варите, докато оризът поомекне.

Напълвате кокошката с тази смес и зашивате отвора. Запържвате втората глава ситно нарязан лук и останалото олио. Прибавяте нарязаното на лентички зеле и също го запържвате.

Отделяте половината от запърженото зеле, а останалото разстилате в голяма тенджера. Слагате върху него кокошката, а наоколо нареждате нарязаните на парченца кървавица и сланина. Разпределяте отгоре нарязания на кръгчета лимон и покривате с останалото зеле.

Наливате вода на две трети от височината на продуктите, покривате с цели зелеви листа, захлупвате и замазвате капака с тесто. Задушавате 3-4 часа на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: