Веган бонбони с тахан

Веган бонбони с тахан
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
35
"Страхотни веган бонбони с тахан, с които може да почерпите гости и близки"

Необходими Продукти

  • кашу - 150 г сурово
  • фурми - 200 г без костилка
  • тахан - 80 г сусамов, фъстъчен, бадемов
  • кленов сироп - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • за овалване
  • ядки - смлени (орехи, бадеми, лешници)
  • ленено семе - смляно
  • брашно от рожков
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете суровото кашу в гореща вода за 30 минути.

Нарежете фурмите на дребни парчета.

В мощен блендер сложете всички съставки за веган бонбоните и смелете. Не ги правете на гладко пюре. Нека останат и по-едри парченца. Ако сместа е много гъста, може да добавите 1-2 с.л. от водата, в която е киснато кашуто.

Пригответе си няколко дълбоки чинии, в които сложете смлени ядки, кокосови стърготини или брашно от рожлов, смесено със смляно ленено семе.

Оформете малки топчета, които оваляйте според желанието си.

Поставете всеки бонбон в хартиена капсула и ги сложете в хладилник за 2- 3 часа, за да стегнат.

От това количество направих 35 бонбона.

Бързи, здравословни и вкусни веган бонбони с тахан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: