Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Славянски гювеч с агнешко

Славянски гювеч с агнешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Славянски гювеч с агнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Веднъж ако го опитате, завинаги ще се влюбите във вкуса на този Славянски гювеч с агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г
  • лук - 5 глави
  • олио - 100 мл
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • паприкаш - 1 буркан
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парченца и се задушава в олиото.

Добавя се нарязаният лук и малко вода.

Когато лукът омекне, се сипва оризът и гореща вода.

Ястието се прехвърля в тава и отгоре се изсипва паприкашът.

Пече се на умерена фурна до пълна готовност на месото и ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: