Славянски гювеч с пиле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
11/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Сядаме на масата с усмивка, защото знаем, че след малко ще хапваме славянски гювеч с пиле"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч
  • маслини - 100 г без костилка
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета, поставя се в тиган и се запържва за кратко.

Лукът, морковите и чушките се нарязват на едро и се прибавят към пилешкото месо. Оризът се измива и също се слага в тигана.

Ястието се овкусява с червен пипер и се наливат около 4 чаени чаши вода.

След като ястието заври, се прибавят солта, черният пипер и чубрицата.

Сместа се прехвърля в тава, а отгоре се разпределят нарязаните на дребно домати и обезкостени маслини.

Ястието се пече във фурна на 200 градуса.

Готовият гювеч се сервира поръсен с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Славянският гювеч стана превъзходен! Това ястие е любимо на нашето семейство, а сега особенно с добавените обезкостени цели маслини!
17.04.2019 20:18
1