Начин на приготвяне
Лукът се почиства, нарязва на ситно и се задушава в мазнина с няколко лъжици вода.
Прибавят се нарязаните на кръгчета морков, чушка, зелен боб и бамя. Когато зеленчуците омекнат се прибавя предварително измитият ориз и също се задушава, докато набъбне.
Долива се малко вода и добавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и настъргания предварително домат. Подправя се със сол, червен и черен пипер. Задушените зеленчуци се прехвърлят в огнеупорен съд и се разбъркват добре.
Прибавя се една цяла люта чушка, долива се около 3 ч.ч.вода и се поставя съда в студена фурна. Пече се отначало на 200 градуса и след около 30 минути се намалява температурата на 180 градуса.
Пече се още приблизително 30 минути, като малко преди да е готово ястието се маха капака за да се запече отгоре ястието.Поднася се с нарязан на ситно магданоз.