Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Най-добрите американски макарони със сирена

Най-добрите американски макарони със сирена

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Най-добрите американски макарони със сирена
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Макарони със сирена по американски стил - е как няма да ги опитате"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • чедър - 250 г
  • едам - 300 г или друг подобен кашкавал
  • кашкавал - 200 г обикновен
  • моцарела - 200 г настъргана
  • крема сирене - 1 пакетче, около 125 г
  • сметана - 1 л за готвене
  • сол - 2 ч.л.
  • бял пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • лук - 2 ч.л. на прах
  • масло - 8 с.л., или маргарин
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грамажът за различните видове сирена може да се промени според вкуса Ви, но важното за рецептата е общо кашкавалът от 4-те вида да е около 700 грама с допълнително поне 150 - 200 грама за поръсване в тавата.

Чесънът се наситнява, а лукът се нарязва на дребно.

Слага се вода да заври за макароните. През това време се настъргват 3-те вида кашкавал - Чедър, Едам и обикновен кашкавал. Разбира се, ако моцарелата не е купена предварително настъргана, се настъргва и тя отделно.

Когато водата заври, се налива капка олио и се подсолява. Изсипват се макароните и се разбърква.

В друга тенджера се налива сметаната, към която се прибавя крема сиренето и подправките. Оставя се да се разтопи сиренето и се разбърква, да се смесят добре. Не трябва да завира и да стои дълго на котлона, а само да се затопли.

Когато макароните се сварят, се запазва ½ чаша от водата, а останалата се излива и макароните се изплакват леко със студена вода.

В същата тенджера се разтапя маслото, към което след това се прибавят лукът и чесънът и се запържват за няколко минути. След това се изсипва и брашното при разбъркване. Налива се сместа със сметаната и крема сиренето, която трябва все още да е топла, и заделената вода от макароните.

Разбърква се добре да стане хомогенен сос. От настъргания кашкавал се заделя около 200 г (по желание от 1 или повече от използваните видове), а останалото количество се изсипва в тенджерата. Разбърква се, докато се разтопи всичко и стане хомогенна кремава смес.

Към готовия сос се прибавят заделените макарони. Разбърква се, да се разпредели всичко равномерно, и се сваля от котлона.

В тавата се разпределя половината от макароните, поръсва се ⅓ от заделения кашкавал, следва другата половина от макароните и накрая отгоре се поръсва останалият кашкавал.

Слага се да се запече в предварително загрята фурна на 175 - 180 °C около 10-20 минути до достигане на желания загар.

Когато е сочните макарони на фурна са готови и се извадят от фурната, първо, сосът е все още по-течен, но се сгъстява, след като поизстине леко.

Да ви е вкусно с тези най-добри американски макарони със сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: