Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско месо с мандарини в Инстант пот

Свинско месо с мандарини в Инстант пот

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Свинско месо с мандарини в Инстант пот2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Необичайна комбинация от вкусове има тази чиния - свинско с мандарини"

Необходими Продукти

  • мандарини - 6 броя
  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • джинджифил
  • къри
  • кимион
  • сусам
  • червен пипер
  • соев сос - 3 супени лъжици
  • грухана пшеница - 350 г
  • зеленчуков бульон
  • царевично нишесте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстисках 3 броя мандарини и изсипах в купа. В нея сложих и нарязаното на парчета свинско месо, поръсих малко с чесън на прах и оставих да престои няколко часа.

След това включих Инстант пот на функия saute, изсипах месото заедно с лука, за да се задушават.

След като леко се задушиха, добавих и подправките: сол, къри, джинджифил, сусам, сол, кимион, червен пипер и соевият сос.

Когато месото се сготви, освободих купата и изсипах в нея груханата пшеница заедно със ситно нарязани 2 мандарини.

Добавих 800 мл и включих под налягане за 3 минути. При приключване на програмата освободих налягането ръчно. За финал направих и гъст мандаринов сос, с който да полея цялото ястие.

Отново на функция saute изсипах сока на 2 мандарини и едно кубче зеленчуков бульон. При завиране на соса изсипах разбито предварително царевично нишесте, което да спомогне за сгъстяването.

Сервирах по следния начин: груханата пшеница се поставя първа в чинията и се прави леко кладенче, в него се слага месото, а отгоре поливаме със соса.

Ще ви стане любимо това свинско месо с мандарини в Инстант пот!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: