Начин на приготвяне
Изстисках 3 броя мандарини и изсипах в купа. В нея сложих и нарязаното на парчета свинско месо, поръсих малко с чесън на прах и оставих да престои няколко часа.
След това включих Инстант пот на функия saute, изсипах месото заедно с лука, за да се задушават.
След като леко се задушиха, добавих и подправките: сол, къри, джинджифил, сусам, сол, кимион, червен пипер и соевият сос.
Когато месото се сготви, освободих купата и изсипах в нея груханата пшеница заедно със ситно нарязани 2 мандарини.
Добавих 800 мл и включих под налягане за 3 минути. При приключване на програмата освободих налягането ръчно. За финал направих и гъст мандаринов сос, с който да полея цялото ястие.
Отново на функция saute изсипах сока на 2 мандарини и едно кубче зеленчуков бульон. При завиране на соса изсипах разбито предварително царевично нишесте, което да спомогне за сгъстяването.
Сервирах по следния начин: груханата пшеница се поставя първа в чинията и се прави леко кладенче, в него се слага месото, а отгоре поливаме със соса.
Ще ви стане любимо това свинско месо с мандарини в Инстант пот!