Яйченик

08/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 753
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1200 г
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 30 мл
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 8 бр.
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се троши и се смесва с половината захар, половината олио и 4-5 супени лъжици леко затоплена вода.

Като шупне, се слага в кладенче от пресятото брашно. Добавя се солта, остатъкът от захарта и олиото, 2 от яйцата и водата. Меси се, докато тестото стане гладко.

Оставя се половин час да втаса и се меси още веднъж. Върху тестото се слагат в кръг 6 несварени яйца. Пече се на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар