Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ирландски хляб със сода

Ирландски хляб със сода

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.
"Най-бързият и лесен хляб с артистичен вид и плътна хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта и содата и разбъркайте. Оформете кладенче и добавете киселото мляко, с вилица започнете да бъркате до получаването на грубо тесто.

Поставете тестото върху набрашнен плот и доомесете за кратко, колкото да го съберете на топка.

Поставете оформената топка тесто върху постлана тава с хартия за печене, с остър нож направете върху него диагонални леки разрези.

Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Извадете от фурната изпечения хляб и охладете върху решетка, преди да го разрежете.

Най-бързият и лесен хляб с артистичен вид и плътна хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесна рецепта, хляба се получи много мек и с вкусна коричка. Ще добавя, да не се прекалява с брашното само колкото пише толкова , ако се сложи повече ще е много твърд хляба. Аз поръсих с малко брашно преди нарезите , за да изпъкнат по време на печенето. И още , не съм правила цялата доза,разделих си продуктите.
28.05.2018 16:16
6