Яйчени пиленца

МагдаленаМагдалена
Новак
632634
Яйчени пиленца
Снимка: Магдалена
1 / 3
14/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5-6
"Страхотна декорация за Великден или друг специален повод, за която обаче ще трябва наистина да се потрудите"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • майонеза - около 100 г
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, отрязваме леко дъното на яйцето, така че да може да стои право, и върха на яйцето, за да извадим жълтъка.

Жълтъка с подправките (червен и черен пипер, сол) и майонезата ги разбъркваме, като гледаме да не стане много рядко.

Оформяме топченца от сместа и ги поставяме в белтъка. Изрязваме от моркова нослета на пиленцата, а от чушката - гребенчета. С малините декорираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Страхотни са!
27.04.2023 19:32
Еми Авджиева
Еми Авджиева
Много е оригинално и напълно подходящо не само за Великден, но и за други празнични събития.
12.03.2020 12:17