Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Пържени калмари по най-лесния начин

Пържени калмари по най-лесния начин

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Пържени калмари по най-лесния начин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Много лесно се приготвят пържените калмари, така че отваряйте бирата от рано"

Необходими Продукти

  • калмари - 5 бр.
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опашките на калмарите се отрязват с остър нож. Калмарите се почистват от вътрешностите и от хрущяла. Оставяме горната ципа.

Нарязват се на колелца с широчина сантиметър и половина.

Овкусяваме ги с смес от бял пипер и сол. След това се овалват в царевичното брашно.

Пържат се в загрят тиган със олио по една минута от всяка страна.

Изпържените калмари се вадят върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

След това веднага се сервират вкусните пържени калмари.

Ако обичаш калмарите, опитай и другите ни предложения за калмари на тиган, калмари по гръцки или тези вкусни пълнени калмари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбирам защо оставяте ципата?
12.10.2024 15:08
1
Покажи всички подкоментари